YOZGAT / ÇAYIRALAN - Çayıralan Mesleki Eğitim Merkezi

Mezuniyet Sonrası

Çıraklık eğitiminin örgün ve zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ekonomimizin temel yapı taşı olan işletmelerin çırak ihtiyacının karşılanması ve çırak öğrencilerimizin ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle meslekleri işbaşında öğrenmeleri sağlanacaktır.

Mesleki eğitim merkezlerinde okuyan öğrencilere 11. sınıfın sonunda Kalfalık Belgesi, 12. sınıfın sonunda ise Ustalık Belgesi verilecektir.

Yapılan yeni düzenleme ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibarı ile mesleki eğitim merkezi öğrencileri lise diploması alabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan araştırma, mesleki eğitim merkezi mezunlarının kendi alanlarındaki istihdam oranının yüzde 88 olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Yani Merkezimizden mezun olan bir öğrenci kalfalık ve ustalık belgesi sahibi olmakta bununla birlikte isterse lise diploma programı kapsamında fark dersleri vererek lise diploması almakta ve mesleğini yapabilmektedir.

Yayın: 01.07.2020 - Güncelleme: 01.07.2020 13:47 - Görüntülenme: 207